пятница, 30 ноября 2018 г.

Контрольна робота 1. "Розділ 2. Фізична складова здоров'я". Основи здоров'я, 6 клас.

Контрольна робота 1                 Основи здоровя                        6 клас
Розділ 2. Фізична складова здоровя.

Завдання I. Вибери правильну відповідь ( 6 балів:по 0,5 бала за кожну правильну відповідь )

1.      Спеціальні речовини, що виділяються залозами внутрішньої секреції та регулюють роботу клітин, тканин, органів людини називають:
a)      ферментами:
b)      каталізаторами;
c)      гормонами;
d)     рецепторами.
2.      Діабет – це захворювання:
a)      ендокринної системи;
b)      дихальної системи;
c)      травної системи.
3.      Йододефіцит – це нестача йоду:
a)      в організмі;
b)      в домашній аптечці;
c)      в аптеці населеного пункту.
4.      Гармонійному розвитку підлітка перешкоджає:
a)    ранкова гімнастика;
b)   успіхи в навчанні;
c)   нераціональне харчування.
5.      Найбільше йоду міститься:
a)    у фруктах;
b)   у морепродуктах;
c)   в овочах.
6.      Щоб позбутися пітливості, потрібно:
a) регулярно митися, носити чистий одяг;
b) користуватися дезодорантами;
c)  не виходити в спеку на вулицю.
7.      Ризик – це:
a)      учинок зі сподіваннями на щасливе завершення;
b)      можлива небезпека;
c)      дія, що спрямована на досягнення привабливої мети й містить елементи небезпеки, загрозу втрати, невдачі.
8.      Купуючи продукти харчування, слід керуватися насамперед:
a)      ціною продукту;
b)      якістю товару;
c)      зовнішньою привабливістю товару.
9.      Стоматолога рекомендують відвідувати:
a)  двічі на тиждень;
b) двічі на місяць;
c)    двічі на рік.

10.    Засобами особистої гігієни потрібно користуватися, щоб:
a)    запобігти поширенню дерматологічних захворювань;
b)   виховувати відповідальність за свої речі;
c)    кожен бачив витрати мийних засобів.
11.    Життєві навички, сприятливі для здоровя:
a)        робота за комп’ютером;
b)        заняття спортом;
c)        дотримання правил особистої гігієни.
12.     Не можна їсти дуже холодну їжу після гарячої, тому що:
a)      це несмачно;
b)      це може спричинити нудоту;
c)      це призводить до руйнування зубної емалі.

Завдання II. Заповни схему «Основні принципи раціонального харчування» ( 3 бали )


Завдання III. Встанови відповідність ( 3 бали: по 0,5 бала за кожну правильно встановлену відповідність )

1.      Добовий раціон
2.      Вітаміни
3.      Раціон харчування
4.      Маркування
5.      Карієс
6.      Поживні речовини
a)      Їжа, яку людина з’їдає за день;
b)      Вибір продуктів для споживання;
c)      Білки, жири, вуглеводи, мінеральні речовини;
d)      Сприяють захисту організму від інфекцій;
e)      Захворювання зубів;
f)       Відомості, умовні позначення, нанесені на упаковку продукту харчування.

Комментариев нет:

Отправить комментарий